podoklinika.lt

Nagų grybelio gydymas Vilniuje

Visi, kurie yra susidūrę su nagų grybeliu, supranta, koks varginantis gali būti gydymo procesas. Norint veiksmingai valdyti ir išgydyti nagų grybelio infekcijas, labai svarbu suprasti jo prigimtį, galimus gydymo metodus ir prevencines priemones. Podoklinikoje atliekamas nagų grybelio gydymas Vilniuje apima ne tik patį gydymo procesą ir procedūras, bet ir visapusišką pėdų sveikatingumo priežiūrą.

Nagų grybelis - kas tai?

Kojų nagų grybelis, arba onichomikozė, yra infekcija, pažeidžianti nagus. Ją paprastai sukelia dermatofitai, mielės arba pelėsiai, todėl nagai gali pakeisti spalvą, sustorėti ir lūžinėti. Dažniausiai grybelis pažeidžia kojų nagus, tačiau galimi ir rankų nagų pažeidimai.

Nagų grybelio gydymo trukmė

Nagų grybelio gydymo trukmė priklauso nuo infekcijos sunkumo ir pasirinkto gydymo metodo. Paprastai pacientai pagerėjimą pastebi per kelias savaites, tačiau viso gydymo trukmė gali trukti nuo 5 iki 9 mėn. kadangi pažeistas nagas turi pilnai nuaugti. Šiuo gydymo laikotarpiu medikamentinis gydymas geriamaisiais vaistais trunka ne ilgiau nei 3 mėn. Jei gydymui yra taikomos tik išorinės procedūros, nevartojant vaistų, gydymo trukmė gali trukti nuo 1,5 m. iki 5 m.   

Svarbu paminėti, kad kiekvieno atvejis yra individualus, todėl ir gydymo trukmė gali būti trumpesnė ar ilgesnė.

Pavydzys

Rezervacija

Gydymo kaina

Nagų grybelio gydymo kaina gali skirtis priklausomai nuo infekcijos sunkumo ir gydymo laikotarpio. Podoklinika.lt pateikia skaidrią kainodarą ir kiekvienam pacientui pritaikytas gydymo galimybes. Grybelio pažeistų nagų gydymo kaina prasideda nuo 50 eurų, tačiau svarbu paminėti, kad prieš pradedant gydymą, yra atliekamas nagų grybelio tyrimas – jei iki tol jis nebuvo atliktas. Tyrimo kaina 35-75 eur.

Nagų grybelio gydymo metodai

Nago grybelio gydymas yra kompleksinis procesas, kuris apima tiek medikamentinį gydymą, tiek išorines gydomąsias procedūras. Svarbu suprasti, jog nėra stebuklingo gydymo metodo, kuris padėti išgydyti grybelį per savaitę. Grybelio gydymas reikalauja nuoseklumo, todėl pateikiame skirtingų gydymo metodų charakteristiką ir galimus rezultatus.

Kompleksinis - medikamentinis ir procedūrinis gydymas

Podoklinika.lt yra taikomas medikamentinis ir procedūrinis nago grybelio gydymas, kuris apima vaistus, specialias nago gydymo priemones ir procedūras. Šis gydymas – tai bendradarbiavimas su jūsų šeimos gydytoju ar dermatovenerologu, kurie paskiria medikamentus, mes pritaikome jūsų situacijai reikalingas procedūras, nago korekcijai atlikti. Šis gydymo metodas reikalauja kruopštaus darbo ir nuoseklumo, yra orientuotas ne tik į infekcijos pašalinimą, bet ir prevenciją, kad ji nepasikartotų.

Chirurginis gydymas

Tai itin sudėtingiems atvejams skirta gydymo alternatyva, kai nagas yra pažeistas tiek, jog medikamentinis ir išorinis gydymas nebus veiksmingas. Taikant šį metodą infekuotas nagas pašalinamas, kad vietoj jo išaugtų naujas, sveikas nagas. Vis dėlto, tai yra traumuojanti procedūra, kurios metu gali būti pažeidžiama nago augimo zona, nagas atauga netaisyklingos formos, sustorėjęs. Kadangi šios komplikacijos yra dažnos, mes propaguojame konservatyvaus gydymo metodus.

Gydymas lazeriu

Nors nagų grybelio gydymas lazeriu yra populiarus, šis gydymo metodas ne visada gali atnešti norimų rezultatų. Pastebėjome, kad kompleksinis gydymas dažnai užtikrina nuoseklesnius ir veiksmingesnius rezultatus. Prieš pradedant gydymą, labai svarbu pasikonsultuoti su kvalifikuotu gydytoju, kad šis rekomenduotų geriausią jūsų situacijai pritaikytą gydymo metodą.

Nagų grybelio išvaizda ir simptomai

Grybelinės infekcijos pati pradžia dažnai yra nepastebima, tačiau atsiradus pirmiesiems simptomams juos identifikuoti nėra sunku, ypač kai pažeidimas prasideda viename nage, o kiti nagai vizualiai atrodo sveiki. Taigi, kaip atrodo nagų grybelis?

IMG_2102

Nagų grybelio simptomai

Grybelio simptomai  gali skirtis priklausomai nuo pažeidimo lygio: infekcijos pradžioje ar esant nesudėtingiems atvejams nago plokštelė pasidaro neblizgi, matinė, neskaidri, nagas sustorėja. Ryškesni grybelio požymiai pasireiškia nago spalvos pakitimais: nagas tampa pilkas, rudas ar pilkai rudas. Nors pažeistas nagas sustorėja, jis tampa silpnas ir pradeda trupėti. Sunkiais atvejais gali būti jaučiamas skausmas ar net nemalonus kvapas.  

Nagų grybelio priežastys

Grybelis natūraliai egzistuoja aplinkoje ir jo išvengti yra beveik neįmanoma, tačiau kodėl kai kuriems pasireiškia grybelinės infekcijos, o kiti jų išvengia?

Rankų nagų grybelis

Svarbu pažymėti, kad nagų grybelis gali paveikti ir rankų, ir kojų nagus. Jis pasireiškia panašiais simptomais: nagų pažeidimu, sustorėjimu, spalvos pakitimu. Mūsų klinikoje taikomos procedūros skirtos abiem atvejais, kad būtų užtikrinta visapusiška jūsų nagų priežiūra ir sveikatingumas.

DSC07681

Nuo ko atsiranda nagu grybelis?

Grybelinės infekcijos dažniausiai pasireiškia tiems žmonėms, kurie jau turi tam tikrų nago plokštelės pažeidimų. Nors grybelio daugiau ar mažiau galima rasti visur, tačiau tam tikros vietos yra ypač palankios grybelio dauginimuisi ir plitimui. Šiltos ir drėgnos patalpos tokios kaip vieši dušai, baseinai, persirengimo kambariai. 

Nagų grybelis gali plisti ir per pedikiūro bei manikiūro procedūras. Jei naudojamų įrankių dezinfekcija yra nepakankama, grybelių sporos gali būti tiesiogiai užnešamos ant nago. Kitas būdas – neteisingai atlikta pati procedūra, kai tarp nago plokštelės ir gelio susidaro „oro kišenėlės“, kuriose yra tobulos sąlygos grybelio atsiradimui.

Kas didina tikimybę užsikrėsti nagų grybeliu?

Nors grybelinėms infekcijoms didelės reikšmės turi jūsų imunitetas, tačiau tam tikri veiksniai gali padidinti tikimybę užsikrėsti grybeliu. Grybelinių infekcijų atsiradimui įtakos turi: 

  • Senėjimas;
  • Kraujotakos sutrikimai;
  • Cukrinis diabetas;
  • Uždara, drėgna avalynė;
  • Imuninės sistemos sutrikimai;
  • Šeimoje sergama nagų grybeliu;
  • Nuolatinis nagų traumavimas;
  • Kojų grybelis;
  • Padidėjęs prakaitavimas.

Nagų grybelio prevencija. Kaip užkirsti kelią šiai ligai?

Kad grybelis sukeltų infekcija reikalingas nago pažeidimas, todėl pirmiausia yra būtina tinkama tiek kojų, tiek rankų nagų priežiūra. Štai keletas prevencijos priemonių, sveikų nagų palaikymui:

  • Reguliarus nagų karpymas. Nagą reikia kirpti tiesiai šiek tiek suapvalinant kraštus, tačiau jų pilnai nenukerpant. Palikti aštrūs nagų kampai žaloja aplinkinius audinius, tačiau juos nukirpus per daug galite pažeisti minkštuosius audinius esančius po nagu;
  • Kojines ir avalynę dėvėkite tik švariomis ir gerai nusausintomis kojomis;
  • Viešuosiuose baseinuose, dušuose, persirengimo kambariuose dėvėkite tam pritaikytą avalynę;
  • Naudokite nereceptinius priešgrybelinius purškalus savo batams.

Nagų grybelis ir jo gydymas - dažniausiai užduodami klausimai

Pateikiame keletą dažniausiai užduodamų klausimų susijusiu su nagų grybelio atsiradimu, gydymu bei prevencija.

Taip, nagų grybelis yra užkrečiamas ir gali plisti bendroje aplinkoje.

Gydymas namuose gali būti veiksmingas, tačiau jį reikėtų taikyti atsargiai ir tik pasikonsultavus su specialistu.

Taip, prasta kojų higiena padidina nagų grybelio atsiradimo riziką.

Savo simptomais kojų ir rankų nagų grybelis yra panašūs, tačiau kojų nagų grybelis pasitaiko daug dažniau, dėl palankesnių infekcijos atsiradimo sąlygų.

Nagų grybelio gydymas Vilniuje - Podoklinika.lt

Mes siūlome platų spektrą paslaugų, skirtų efektyviam nagų grybelio ir kitų pediatrinių susirgimų gydymui Vilniuje. Skirdami dėmesį individualiam gydymui ir prevencijai, padedame savo pacientams pasiekti ir išlaikyti optimalią pėdų sveikatą.

Mūsų tikslas ne tik  paskirti gydymą, bet ir edukuoti bei konsultuoti nagų grybelio, karpų gydymo, nuospaudų, įtrūkimų bei suragėjimų gydymo ir šalinimo, įaugusių ir traumuotų nagų korekcijos gydymo klausimais. Taip pat, atliekame diagnostinius tyrimus bei higienines pėdų procedūras, kad galėtumėte mėgautis švariomis ir sveikomis kojomis.